Arbeidsmarktcommunicatie

Niets is veranderlijker dan de arbeidsmarkt. Hoe speel je daar als werkgever op in? Hoe verdien jij een voorkeurspositie, kiest talent voor jou en boor je misschien nieuwe doelgroepen aan? Als full service communicatiebureau lossen we de schommelingen op de arbeidsmarkt niet op, maar we zetten wel jouw werkgeversmerk wel op de kaart. Met doordachte strategieën en creatieve concepten vinden en binden wij het juiste talent. We zorgen er met employer branding, campagnes en interne communicatie voor dat je nieuwe collega’s werft die bij je passen.

Waarom werken aan je werkgeversmerk?

Employer branding verschilt in aanpak niet eens zoveel van corporate branding, buiten het feit dat we het noodzakelijk vinden eigen medewerkers te betrekken bij de merkontwikkeling en het uitdragen ervan. Juist om de branding geloofwaardig te maken en talent dat je met je werkgeversmerk aantrekt ook aan je weet te binden. Werk maken van je werkgeversmerk is slim, omdat:

 • Het je helpt een voorkeurspositie te verweven ten opzichte van andere werkgevers
 • Het duurzame continuïteit brengt in arbeidsmarktcommunicatie
 • Het jouw imago bevordert
 • Je groei en activiteit suggereert
 • Het draagt bij aan je marketingcommunicatie, een goede werkgever zal immers ook een goede zakenpartner zijn

Arbeidsmarktcommunicatie door Catapult

Wat we voor je doen? Interne communicatie en arbeidsmarktcommunicatie zijn nauw verweven met elkaar. Collega’s zijn de belangrijkste ambassadeurs van je bedrijf. Zijn zij op de hoogte, trots en gemotiveerd, dan zullen ze eerder bereid zijn hun netwerk open te stellen en actief op zoek gaan naar nieuwe collega’s. Wat zij vertellen over je merk is uit eigen ervaring, geloofwaardig en overtuigend.

Als creatief communicatiebureau verzorgen wij zowel interne communicatie als arbeidsmarktcommunicatie. Denk bij interne communicatie aan creatieve concepten, design en content voor personeelsbladen, intranet, webcasts, tools voor uitwisseling van kennis en ervaringen, campagnes en brainstormsessies en een eigen platform voor jong talent. Bij arbeidsmarktcommunicatie ligt onze focus op employer branding en de verleiding om te solliciteren. Werving en selectie laten we graag over aan daarin gespecialiseerde bureaus, waarmee we overigens nauw samenwerken. We helpen je bij:

 • Schrijven van een arbeidsmarktcommunicatieplan met arbeidsmarktcommunicatiestrategie
 • Onderscheidend positioneren van je werkgeversmerk
 • Ontwikkelen van creatieve concepten en campagnes
 • Schrijven van content en vacatureteksten
 • Realiseren van een wervende werken bij website
 • Ontwikkelen van een wervende werken bij video of zakelijke vlog
Contact - Catapult creëert Hellendoorn

Meer weten? Mariëtte helpt je graag.