< p>

Grafisch Ontwerper

Even voorstellen: grafisch ontwerper Ileana

Even voorstellen: grafisch ontwerper Ileana

Geschreven door Ileana

“Ik ben Ileana en ik kom uit het noorden van Italië, uit Turijn. Ik woon nu zo’n drie jaar in Nederland, samen met mijn Franse man, mijn twee kinderen en onze kat wonen we in Borne. In mijn vrije tijd sta ik graag te koken. Ik houd van lekker eten, van het proeven van nieuwe gerechten en ingrediënten die ik nog niet ken. Maar ik ben ook dol op een gezellige wandeling, bijvoorbeeld in een nieuwe stad of in een bos. Als er maar een mogelijkheid is om tussendoor even te pauzeren op het terras! O, vlooienmarkten en musea bekijken vind ik ook wel leuk.

Van Toscane naar Nederland

Ik heb op veel verschillende plaatsen gewoond. Zo woonde ik in Toscane op een heuvel naast Siena en ik heb naast de Tyrreense zee gewoond. Maar ook in Frankrijk bij het meer van Annecy en in Lyon. Nu in Borne is het al ons negende adres! We zijn in Nederland terecht gekomen doordat we hier een paar keer op vakantie zijn geweest toen ik nog in Toscane woonde. We vonden Nederland toen heel mooi. De mensen waren heel vriendelijk en alles was goed geregeld. En we dachten dat Nederland een beter land was om de kinderen op te laten groeien en dat voor ons een mooie opportuniteit voor het werk was.

Ik heb hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt. Ik ben meteen gaan werken na mijn studie Grafisch Ontwerpen in Turijn. In die stad heb ik mijn huidige man ontmoet. Hij komt uit Frankrijk en nadat ik de Franse taal heb geleerd, ben ik in Lyon gaan werken voor een communicatiebureau dat vooral veel in de wereld van cultuur werkte. Dat was heel leuk! Toen we naar Annecy zijn verhuisd, werkte ik bij een groot communicatiebureau dat vooral werkte voor het skigebied en industrie als klanten had. In Toscane hebben mijn man en ik uiteindelijk zelf ook nog een communicatiebureau gehad. Genoeg bureaus gezien dus!

Werken voor Catapult is…

En dan nu dus bij een communicatiebureau in Hellendoorn haha. Werken voor Catapult is heel gaaf! Het team is leuk en waar we samen aan werken, ook. Ik houd van de vrijheid die iedereen heeft om zijn eigen ding te doen. Als het maar goed gedaan wordt!

Leuk aan Nederland

Ik vind het heel leuk aan Nederlanders dat ze zo makkelijk contact maken en een praatje met je maken zonder dat ze je echt kennen. O, en wat ik heel leuk vind, is dat je hier de fiets kan pakken en tot aan de andere kant van het land kan fietsen. En dat alles op een fietspad! Als het op de Nederlandse keuken aankomt trouwens, ben ik echt dol op pannenkoeken! En een lekker haring broodje ook!”

Ileana

Geïnspireerd geraakt?

Catapult
jaaroverzicht