Digitale Toegankelijkheidsverklaring

We vinden het belangrijk dat iedereen internet kan gebruiken. Daarom werken we hard om onze website voor zoveel mogelijk mensen bruikbaar te maken, ongeacht hun capaciteiten.

Ons doel is om te voldoen aan de WCAG 2.1 richtlijnen op niveau AA, die bedoeld zijn om websites bruikbaar te maken voor mensen met allerlei soorten beperkingen. Dit helpt bijvoorbeeld blinden of mensen met motorische problemen om onze site te gebruiken.

Naast dat we in ontwerp en bouw van de website rekening houden met toegankelijkheid bieden wij ook een toegankelijkheidswidget. Via deze widget kunnen mensen met beperkingen de website naar hun wensen kunnen aanpassen. Er draait constant een AI-tool op de achtergrond die zorgt dat onze site toegankelijk blijft, zelfs als deze wordt geüpdatet.

Hier zijn wat specifieke dingen die we doen:

  • Onze website is geoptimaliseerd voor schermlezers. Mensen die hiermee de website bezoeken, krijgen meteen hulp aangeboden.
  • We hebben ook ervoor gezorgd dat je met alleen een toetsenbord door de site kunt navigeren.

Daarnaast bieden we profielen aan voor verschillende soorten beperkingen zoals epilepsie, slechtziendheid, cognitieve beperkingen en ADHD. Elk profiel past de website aan voor die specifieke behoeften.

We bieden meer aanpassingen zoals het veranderen van lettertypes, kleuren en het stopzetten van animaties. Er zijn ook functies die helpen bij het begrijpen van moeilijke woorden of termen.

We proberen onze website compatibel te maken met veel browsers en technologieën die mensen gebruiken, en we werken voortdurend aan verbeteringen.

Stuit je toch op problemen of heb je suggesties? Neem dan contact met ons op per e-mail (contact@catapult.nl) of telefoon (+31 0548 654 954).